Oana Țoiu, Bucharest Global Shaper, numită Secretar de Stat la Ministerul Muncii

12718202_10153278067541887_6838807484101339575_n.pngOana Țoiu, membru fondator la Global Shapers Bucharest Hub a fost numită de Prim Ministrul Dacian Cioloș Secretar de Stat la Ministerul Muncii Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. / Oana has been appointed State Secretary at the Ministry of Labour, Family, Social Protection and Elderly.

Oana Țoiu este antreprenor social și consultant în dezvoltarea strategică a organizațiilor de impact. Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul inovației sociale, Oana a derulat programe de dezvoltare în România, Austria, Slovacia, Republica Cehă, Rusia şi Ungaria pentru organizații neguvernamentale și mediul privat.

A dezvoltat pentru United Nations Development Program în România curriculumul și programele de formare în economie socială pentru autoritățile publice locale și a derulat formări ïn domeniu pentru peste 500 de funcționari publici, membri ai societății civile și antreprenori. 

În cadrul proiectului S.P.E.R derulat de Secretariatul General al Guvernului a derulat programele pentru copiii romi și educatorii care deserveau grupe mixte etnic.

Afacerea socială Mesteshukar ButiQ (MBQ), dezvoltată alături de Romano ButiQ prin conectarea designerilor austrieci, români și suedezi cu meșteșugari tradiționali romi, a fost desemnată de Comisia Europeana una dintre cele mai bune 10 idei de inovație socială din Uniunea Europeană în 2012 . MBQ este invitată anual să expună la Romanian Design Week, Vienna Design Week și muzee din Stockholm, Viena si Brno.

Oana lucrează  adesea cu comunități de tineri și antreprenori în mai multe rețele: the Entrepreneurship Academy, AIESEC, Universitatea Alternativă, Impact Hub, Arcub, Fundațiile Comunitare, etc. pentru a crea și a dezvolta soluții inovative și organizații de impact. 

Oana deține o diplomă în Comunicare de la Universitatea București și a urmat un stagiu de pregătire în incluziune socială și politici publice în Statele Unite în 2014 ca bursier German Marshall Fund și în Italia ca bursier Aspen Institute Italia.

A fost inclusă, de către Foreign Policy Romania în lista celor 101 de oameni care schimbă România, Marshall Memorial Fellow și Aspen Romania Fellow. Oana este și Global Shaper al World Economic Forum, coordonând între 2014 și 2015 Hub-ul din București al acestei organizații. 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s