Social Impact Award

Social Impact Award este un program educational in inovare sociala si o competitie de idei pentru tinerii care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social in randul studentilor din lumea intreaga. Astazi proiectul este prezent in tari: Austria, Croatia, Cehia, Grecia, Macedonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Elvetia, Suedia, Spania, Slovenia, Tunisia, Kosovo, Bosnia, Muntenegru, Ungaria si Albania.

In Romania proiectul se afla la cea de-a sasea editie si este organizat de catre Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa

Social Impact Award se adreseaza tinerilor care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovativ, initiind proiecte sau chiar organizatii.
Ideile lor pot adresa diferite teme: saracie, sanatate, educatie, mediu, energie, tehnologie si comunicatii, drepturile omului, discriminare, etc.

Premii

Castigatorii competitiei vor primi premii totale in bani de 5.000 euro (3 x 1.500 euro + 1 x 500 euro), dupa cum urmeaza:

  • 3 premii a cate 1.500 euro fiecare, in urma evaluarii juriului
  • 1 premiu de popularitate in valoare de 500 euro pe baza votului online.

In afara premiilor in bani, reprezentantii proiectelor castigatoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internationale si vor beneficia de un abonament nelimitat la Youth Hub Bucharest in perioada mai – august 2017.

Advertisement