Despre

Social Impact Award este o competitie de idei pentru studentii care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social in randul studentilor din Europa centrala si de est. Astazi proiectul este prezent in 10 tari: Austria, Croatia, Cehia, Grecia, Macedonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia si Elvetia.

In Romania, proiectul se afla la cea de-a cincea editie si este organizat de catre Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa.

Social Impact Award se adreseaza studentilor care isi doresc sa schimbe probleme sociale curente intr-un mod inovativ, initiind proiecte sau chiar organizatii.

Ideile lor pot adresa diferite teme: saracie, sanatate, educatie, mediu, energie, tehnologie si comunicatii, drepturile omului, discriminare, etc.

Premii

Castigatorii competitiei vor primi premii totale in bani de 4.000 euro (3 x 1.500 euro + 1 x 500 euro), dupa cum urmeaza:

  • 3 premii a cate 1.500 euro fiecare, in urma evaluarii juriului
  • 1 premiu de popularitate in valoare de 500 euro pe baza votului online.

In afara premiilor in bani, reprezentantii proiectelor castigatoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internationale si vor beneficia de un abonament nelimitat la Youth Hub Bucharest in perioada mai – august 2016.

Advertisement