Fotbal. Fete. Flori. Tablete.

Un altfel de mărțisor

 

Ce e Fotbal. Fete. Flori. Tablete? Și ce legătura are cu Mărțisorul?

Fotbal. Fete. Flori. Tablete este un turneu de fotbal pentru fete și femei cu vârsta minimă de 18 ani care vor să se distreze jucând un meci de fotbal alături de prietenele lor. Este un mărțisor – experiență care își propune și un impact social.

Prin ce poate avea un impact social?

Participarea la turneu se face în schimbul unei donații de minim 2 tablete funcționale —  folosite sau noi — per echipă. Tabletele sunt pentru puștii de la Cluburile de Educație Alternativă, spații în care copii din Ferentari se bucura de activități educaționale și artistice de pre & after-school. Scopul este de a folosi aceste instrumente simple și atractive pentru copii pentru a-i ajuta să-și dezvolte competențe digitale, esențiale pentru viitor. Voi veniți cu tabletele, noi instalăm aplicațiile educaționale.

Cum v-a venit ideea cu fotbalul?

Din experiența reușită de până acum. Fotbalul a fost prima activitate prin care Policy Center for Roma and Minorities, organizația care a fondat și coordonează Cluburile de Educație Alternativă, a reușit să atragă, în ultimii 8 ani, peste 350 de copii din familii sărace din Ferentari să-și descopere potențialul și să-și continue parcursul educațional. Datorită fotbalului, 77% dintre copiii cu care lucrează sunt mai motivați să meargă la școală.

Mai știm că e distractiv. Am organizat primul astfel de turneu de fotbal cu ocazia Mărțișorului, anul trecut. De atunci, multe dintre cele 60 și ceva de participante ne tot întreabă când repetăm experiența. Acum știm. Pe 10 martie 2018.

Nu știu să joc fotbal. Pot să mă înscriu?

Da! Tot din experiență îți spunem că te vei distra pe teren indiferent de cât de bine știi sau nu să joci. Și că există șansa să-ți dorești să te apuci de fotbal după.

Câte jucătoare pot forma o echipă? Și cum se pot înscrie?

Echipele sunt formate din 6 persoane. Înscrierea se face pe echipă, completând acest formular. Dacă vrei să faci cadou un mărțișor mai altfel colegelor tale, scrie-ne pe adresa office@globalshapers.org și îți trimitem un voucher cadou, pe care să-l oferi mai departe.

Locurile sunt limitate la 10 echipe și anul trecut s-au ocupat repede, așa că îți sugerăm să fii sprinten(ă) cu înscrierea. Dacă nu joci dar vrei să-ți încurajezi colegele și să te bucuri de atmosferă, te așteptăm în galerie, care va fi animată și de puștii din Ferentari.

Nu pot să particip, dar vreau să susțin cauza din spatele turneului.

Desigur! Poți face o donație de tablete direct la biroul nostru, sunând înainte la numărul 0757185781 sau în ziua evenimentului, unde vom încerca să-ți mulțumim dedicându-ți un gol (nu chiar garantat, că și noi suntem începătoare :)).

Cine sunt organizatorii?

Global Shapers Bucharest Hub, unul dintre cele 378 de centre din 168 de țări cu peste 7000 de tineri profesioniști care lucrează pentru impact local cu o perspectivă globală, este o inițiativă a World Economic Forum.

Cluburile de Educație Alternativă sunt spații deschise, sigure, creative și inovatoare create de Policy Center for Roma and Minorities în 2010 pentru copiii aflați în situații de risc din cartierul Ferentari.

O recapitulare cu toate detaliile?

Blochează-ți în agendă ziua de sâmbătă, 10 martie, între orele 9:30 – 11:30. Ne vom întâlni la baza sportivă Progresul Spartac 1944, de pe Intrarea Vrabiei nr. 22, București. Înscrie-ți echipa sau ofera un voucher cadou cât mai curând și vino cu minim 2 tablete per echipă în ziua evenimentului, sau donează-le oricând până atunci, sunând înainte la numărul 0757185781.

Pe curând!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s