Festivalul de fotbal feminin “Live Your Goals”

Global Shapers Bucharest Hub, Federația Română de Fotbal și Fundația Policy Center for Roma and Minorities organizează în data de 11 martie, începând cu ora 10:00, în Ferentari (Parcul Aleea Livezilor, sectorul 5), o zi dedicată fotbalului feminin, sub umbrela Festivalului de Fotbal Feminin ”Live Your Goals”.

Evenimentul organizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 și FARE Network se va desfășura sub egida proiectului FIFA ”Live Your Goals”, care are ca scop atragerea unui număr cât mai mare de jucătoare de fotbal, creșterea popularității fotbalului feminin și implicarea unui număr cât mai mare de fete în acest sport.

La eveniment se pot înscrie fete cu vârsta până în 14 ani. Ele trebuie să se prezinte la locația desfășurării acțiunii în 11 martie, la ora 9:30, pentru înregistrare și pentru a primi echipamentul oficial.

Participantele vor fi împărțite în patru grupe, pe categorii de vârstă (6-8, 8-10, 10-12, respectiv 12-14 ani) și vor lucra diferite exerciții sub îndrumarea selecționerului naționalei feminine, Mirel Albon, și a jucătoarelor echipei naționale Ioana Bortan și Ștefania Vătafu. Fetele vor învăța tehnica lovirii balonului cu piciorul și cu capul, își vor dezvolta coordonarea și mobilitatea și se vor distra participând la jocuri interactive cu mingea de fotbal.

A doua parte a zilei este dedicată femeilor din diferite medii sociale, iar activitățile programate au drept obiective combaterea prejudecăților despre rolul tradițional al femeilor în societate și promovarea fotbalului feminin în comunitate.

Ziua va continua cu un spectacol fotbalistic în care vor fi angrenate fetele din „Echipa Mamelor”, „Echipa Jandarmeriei”, „Echipa ONG-istelor”, ”Echipa studentelor”, „Echipa FRF”, dar și din alte echipe interesate să participe. Ne dorim să aducem împreună, prin intermediul fotbalului, femei cu status social diferit și din medii diferite, pentru a conștientiza importanța colaborării și a sprijinului reciproc.

La festivalul de fotbal feminin „Live Your Goals” vor fi prezenți președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu și șeful Comisiei de fotbal feminin din cadrul FRF, Alin Cioban.

invitatie-lyg-01

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s