Aspen Junior Seminar

slider_ed_v_v4

In perioada 15 – 18 decembrie 2016Institutul Aspen Romania, in parteneriat cu Global Shapers Bucharest Hub și Forumul Tinerilor din Romania, va organiza cea de-a cincea editie a Aspen Junior Seminar. Programul isi propune sa reuneasca aproximativ 20 de tineri cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani, activi in mediul academic şi de voluntariat, cu potential demonstrat de leadership si spirit de initiativa civica. Seminarul ofera participantilor un spaţiu neutru de dialog şi interactiune, in care au oportunitatea de a-si expune si chestiona propriile convingeri.

Seminarul este construit in jurul metodei Aspen, dezvoltata pe parcursul a 60 de ani si utilizata in cadrul tuturor programelor de leadership ale Institutului Aspen Romania. Abordand texte clasice si reflectii filozofice ale unor autori precum: Thomas Hobbes, Jean-Jacques Rousseau, Fareed Zakaria, Nelson Mandela, George Orwell, Aristotel, Andrei Plesu, Vaclav Havel sau Platon, seminarul deschide cadrul pentru un dialog informal si critic pe teme de interes ale societatii actuale cum ar fi: identitatea individuala si pluraritatea valorilor in societate, raportul individ-comunitate, responsabilitatea si asumarea rolului de lider. Potentialul individual al participantilor, preocuparea fata de realitatile societatii din care fac parte, pasiunea şi curiozitatea acestora, sustinute de interventia moderatorilor Aspen, vor contribui la succesul si impactul seminarului.

Sunt eligibili tinerii intre 20 si 24 de ani (inclusiv), cu realizari academice semnificative, precum si cu un istoric consistent de activitati de voluntariat in sectorul academic, nonprofit si nu numai.

Persoanele interesate sunt rugate sa trimita dosarul de candidatura complet, pana pe data de 22 noiembrie, catre Elisabeta Dinu, AIR Leadership Programs Officer, pe adresa de e-mail elisabeta.dinu@aspeninstitute.ro. Dosarul trebuie sa contina urmatoarele documente, in limba romana, in format PDF:
–    o scrisoare de recomandare, din partea unei persoane familiarizate cu parcursul personal şi profesional al candidatului, care sa indice compatibilitatea acestuia cu programul propus;
–   un eseu de  aproximativ 500 de cuvinte, care sa raspunda intrebarii: Care este importanta leadershipului bazat pe principii etice in dezvoltarea societatii?
–   CV-ul candidatului, care sa evidentieze implicarea academinca, civica si activitatile de voluntariat ale acestuia;

Seminarul va fi moderat de Oana Marinescu, fondatoarea OMA Vision si membra a Institutului Aspen Romania.

Costurile aferente Seminarului (cazare, masa, materiale de lectura) vor fi suportate de catre organizatori, urmand ca participantii sa isi acopere costurile de transport. Programul se va desfasura pe teritoriul Romaniei, iar limba de lucru va fi limba romana.

Experienta Seminarului Aspen, dincolo de a oferi absolventilor un spatiu de reflectie si revizuire a valorilor care le ghideaza deciziile, reprezinta o oportunitate de dezvoltare, o calatorie intelectuala si o provocare personala. Toate acestea pot conduce catre o schimbare de perspectiva in viziunea viitorilor lideri asupra comunitatii din care fac parte si a rolului de agenti ai schimbarii pe care si-l pot asuma in societate.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s